• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Illustration af mand der banker søm i hånden

Rekruttering

Hvad betyder det?

Når der i en virksomhed opstår et behov for en ny medarbejder starter de en rekrutteringsprocess, hvilket er en række skridt mod at ansætte en ny medarbejder til en bestemt stilling. Rekruttering kan enten varetages af ledere, en HR-afdeling eller et rekrutteringsbureau, og kan foregå internt, hvor man leder efter medarbejder som allerede er ansat i virksomheden, eller ekstern, hvor man leder efter kandidater ude for virksomheden. Det er forskelligt hvordan virksomheder bærer sig ad med at rekruttere, men som regel vil det begynde med at de opretter en jobannonce og publicerer den på websites såsom Jobindex og Arbejd.com. Af de bedst kvalificerede ansøgere bliver der ofte indkaldt 4-8 kandidater, som kommer til en jobsamtale. I nogle tilfælde laves der endnu en samtalerunde med færre kandidater, og herimellem kan der være personlighedstest og/eller færdighedstest involveret. I sidste ende udpeges én kandidat som virksomheden vælger at forhandle kontrakt med. Rekrutteringsprocessen er som sagt forskellig fra virksomhed til virksomhed, og afhænger både af virksomhedens størrelse, stillingen og antallet af ansøgere og kandidater.

Sidst opdateret
October 12, 2021
Defineret af Arbejd.coms
Magnus Villumsen
Content Creator
Relaterede begreber

Headhunter

En headhunter er en person der er ansat til at rekruttere personer til stillinger som de ikke aktivt har søgt. Headhunteren vil som regel være ansat af en virksomhed, som hjælper andre virksomheder med at finde det perfekte match til en job position. Deres opgave er at opsøge kandidater, i mange tilfælde personer som er ansat i andre, evt. konkurrerende virksomheder. Det gør de eksempelvis gennem kanaler som LinkedIn, og det kan være en fordel at være aktiv på sådanne kanaler, hvis man ønsker at være synlig for headhuntere. Der følger stor diskretion med arbejdet som headhunter, og du kan derfor som regel trygt have en samtale med en headhunter, blot for at undersøge om den givne mulighed kunne være interessant for dig. Din nuværende arbejdsgiver vil altså ikke få noget at vide, og samtalen er ikke bindende for dig.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021

Jobagent

En jobagent er et digitalt værktøj som kan sende dig notifikationer så snart at et relevant job dukker op på jobportal. Jobagenter kan være yderst brugbare som jobsøgende, da de både kan spare en tid, men også kan gøre at man opdager relevante jobopslag langt før man ellers ville have. Det fungerer ved at man i bund og grund abonnerer på at modtage nyheder om nye jobs, som regel via mail. Jobagenten er altså en digital service, som automatisk finder jobs som du har valgt er relevante for dig, og sender dig en mail omkring det med det samme. Hos de fleste jobportaler kan du filtrere i din søgning når du skal finde jobs, og det samme kan du med din jobagent. På den måde kan du selv bestemme hvilke kriterier de jobs, som du får notifikation om, skal leve op til. Søger du f.eks. jobs inden for marketing, men kun i København, og til en vis løn, så kan du sørge for at jobagenten kun sender dig nyheder om sådanne jobs. Det kan også være smart selv hvis du er i arbejde, men gerne vil kende dine muligheder andre steder, uden at have tiden til manuelt at søge efter jobs.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021

Jobbank

En jobbank er et online katalog over ledige stillinger i Danmark. Hvert opslag vises oftest med en håndfuld vigtige informationer, som sted, løn, arbejdstid, jobopslag osv. Jobbanker kan være en nær nødvendighed i det moderne jobsøgningsræs, da de konstant er opdateret med nye stillinger, som kunne være lige præcis det, du leder efter. Jobbanker vil ofte have flere muligheder for at filtrere jobopslagene, så du kan effektivisere din søgning. Der er ofte også en mulighed for at få jobbanken til automatisk at søge efter relevante jobs til netop dig, og underrette dig med det samme, når nye stillinger dukker op i systemet. Jobbanker kan i nogle tilfælde være tilknyttet specifikke organisationer, heriblandt har nogle universiteter deres egen jobbank. Vigtigst af alt, så er der ikke nogen grænse for hvor mange jobbanker du som jobsøgende kan bruge, så udnyt at jobbanker også vil have forskellige jobopslag. Af eksempler på jobbanker i Danmark er Jobindex, Arbejd.com og Jobnet.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021